Ga terug
+ servings
Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel. Een lekkere, makkelijke ovenschotel met gnocchi en lekker veel groenten. Binnen een half uur op tafel!
4.71 van 54 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram gnocchi
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 100 gram chorizo (in stukjes gesneden)
  • 1 courgette (in kwartjes gesneden)
  • 250 gram champignons (in plakjes gesneden)
  • 200 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 425 ml Passata (Mutti)
  • 150 gram mozzarella (in kleine bolletjes)
  • 2 eetlepels groene pesto
  • olijfolie, peper en zout
Ter garnering: verse Italiaanse kruiden zoals tijm, oregano of basilicum

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.
    • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
    • Voeg de chorizo toe en bak dit even een paar minuten mee.
    • Voeg de courgette en de champignons toe en bak dit ook weer een paar minuten mee tot de courgette en champignons bijna gaar zijn.
    • Tot slot de cherrytomaten erbij samen met de Italiaanse kruiden.
    • Voeg de Passata toe en breng het geheel aan de kook.
    • Schep zodra het kookt de (gekookte en afgegoten) gnocchi erdoor en breng alles verder op smaak met peper en zout.
    • Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel de mozzarella eroverheen samen met de pesto.
    • Bak in ca. 20-25 minuten tot de mozzarella lekker is gesmolten en licht goudbruin is. Garneer met verse Italiaanse kruiden. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 486kcal | Koolhydraten: 58g | Eiwitten: 23g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 9g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.