Gnocchi ovenschotel
Gnocchi ovenschotel. Een lekkere, makkelijke ovenschotel met gnocchi en lekker veel groenten. Binnen een half uur op tafel!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
400 gram gnocchi 1 ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijn gesneden) 100 gram chorizo (in stukjes gesneden) 1 courgette (in kwartjes gesneden) 250 gram champignons (in plakjes gesneden) 200 gram cherrytomaten (gehalveerd) 2 theelepels Italiaanse kruiden 425 ml Passata (Mutti) 150 gram mozzarella (in kleine bolletjes) 2 eetlepels groene pesto olijfolie, peper en zout Ter garnering: verse Italiaanse kruiden zoals tijm, oregano of basilicum
Verwarm de oven op 180 graden boven- en onderwarmte.
Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
Voeg de chorizo toe en bak dit even een paar minuten mee.
Voeg de courgette en de champignons toe en bak dit ook weer een paar minuten mee tot de courgette en champignons bijna gaar zijn.
Tot slot de cherrytomaten erbij samen met de Italiaanse kruiden.
Voeg de Passata toe en breng het geheel aan de kook.
Schep zodra het kookt de (gekookte en afgegoten) gnocchi erdoor en breng alles verder op smaak met peper en zout.
Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel de mozzarella eroverheen samen met de pesto.
Bak in ca. 20-25 minuten tot de mozzarella lekker is gesmolten en licht goudbruin is. Garneer met verse Italiaanse kruiden. Eet smakelijk!
Calorieën: 486 kcal | Koolhydraten: 58 g | Eiwitten: 23 g | Vetten: 19 g | Verzadigd vet: 9 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.