Verwijder de zaadlijsten van de romatomaten en snijd ze in kleine blokjes. Doe in een kom met een paar druppels olijfolie, uitgeperst half teentje knoflook en peper en zout. Meng en laat intrekken.
Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en rooster de broodjes aan beide kanten. Het makkelijkste is om dit in een broodrooster te doen, maar kan ook in de oven of in een grillpan.
Wrijf dan over alle sneetjes brood met een teen knoflook (per sneetje gebruik je nog geen ½ teentje knoflook) en druppel er wat olijfolie over.
Verdeel het tomatenmengsel over de ciabatta broodjes en versier ze tot slot met één of twee blaadjes basilicum. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.