Ga terug
+ servings
Indonesische Maiskoekjes - Frikadel Djagoeng

Indonesische Maiskoekjes (Frikadel Djagoeng)

Indonesische Maiskoekjes oftewel frikadel djagoeng leerde ik kennen tijdens mijn reis naar Indonesië. Makkelijk om te maken!
4.17 van 6 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 8 koekjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kemirienoot
  • 150 gram maiskorrels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 ei
  • 1 theelepel kurkuma (gemalen)
  • ½ theelepel komijn (gemalen)
  • ½ theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • peper & zout
  • zonnebloemolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven op 160 graden boven en onderwarmte. Doe de kemirienoot 10 minuten in de oven. Maal daarna fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de helft van de maiskorrels, de knoflook en de bosui toe aan de fijngemalen kemirienoot. Pulseer een paar keer.
  • Voeg dan de kruiden, bloem, ei en kokos toe en pulseer elke keer als je iets nieuws toevoegt. Schep alles om. Als het beslag iets te dik is voeg je 1 of 2 eetlepels water toe.
  • Roer de overgebleven maiskorrels door het beslag.
  • Verhit ruim zonnebloemolie in een koekenpan. Neem een eetlepel van het beslag en doe dit in de pan. Druk het beslag iets aan zodat je de vorm van een koekje krijgt en bak om en om goudbruin.
  • Zet het vuur niet te hoog dan kunnen de koekjes namelijk snel verbranden. Herhaal dit tot je beslag op is en laat de gebakken koekjes even uitlekken op keukenpapier voor je ze gaat serveren. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 30kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.