4kruidige worstjes(zoals merguez of chipolata worstjes)
150gramquinoa
75gramveldsla
50gramrozijnen
1bouillonblokje(kip of groente)
ongeveer 400 ml water
olijfolie
paar druppels citroensap
zwarte peper
djahé(gemalen gember)
ketoembar(gemalen koriander)
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Snijd het sjalotje en de knoflookteentjes fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Bak de worstjes met wat olijfolie in een koekenpan.
Doe ondertussen wat olijfolie (ongeveer 2 eetlepels) in een ruime koekenpan en fruit de knoflook en sjalot aan tot ze glazig worden.
Doe de quinoa erbij en schep het geheel goed om. Verkruimel er 1 bouillonblokje over, voeg de rozijnen toe en schenk het water erbij.
Breng dit aan de kook en zet dan het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de quinoa ongeveer 10 tot 15 minuten rustig pruttelen tot deze gaar is (even proeven en je weet of de korreltjes beetgaar zijn).
Kijk tijdens het koken af en toe even en roer alles door elkaar. Als de quinoa te droog wordt kun je er extra water aan toevoegen.
Breng de quinoa op smaak met wat versgemalen zwarte peper, djahé, ketoembar en een paar druppels citroensap.
Serveer met een flinke hand veldsla en per persoon 2 kruidige worstjes. Garneer met de bosui. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.