Ga terug
+ servings
Chocoladetaart met ganache en aardbeien erop

Pure chocoladetaart

Een MAKKELIJK recept voor een heerlijke pure chocoladetaart. Een smeuïge taart met een heerlijke laag pure chocolade ganache erover.
4.50 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker
  • 125 gram roomboter (ongezouten)
  • 250 gram pure chocolade
  • 150 ml slagroom (ongeklopt)
  • 100 ml water
  • 50 ml melk
  • eetlepel cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de springvorm in en bedek eventueel de bodem met bakpapier.
  • Neem een steelpan met een dikke bodem en doe hierin de volgende ingrediënten: roomboter, suiker, water, melk, 100 gram pure chocolade, cacaopoeder, snuf zout en vanillesuiker.
  • Smelt dit op middelhoog vuur en roer het goed door zodat je een mooi egaal mengsel hebt.
  • Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen voor je verder gaat met de chocoladetaart. Als het mengsel volledig afgekoeld is meng je er het zelfrijzend bakmeel door en een eitje.
  • Giet het mengsel vervolgens in een springvorm. Het is een vrij dun mengsel maar dat komt allemaal goed als je het gaat bakken.
  • Zet de springvorm in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten gaar. Test of het taartje gaar is door er een satéprikker in te steken en als deze er schoon uitkomt dan is de taart gaar.
  • Laat de chocoladetaart vervolgens volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen de chocolade ganache voor over de taart.
  • Doe hiervoor 150 gram pure chocolade in stukjes in een ruime kom. Verwarm de slagroom en giet deze over de chocolade samen met een klontje boter. Laat de chocolade ganache afkoelen tot hij nog wel vloeibaar is en giet deze over de chocolade taart.
  • Vervolgens laat je alles weer goed afkoelen en kun je de taart eventueel nog decoreren voordat je hem serveert. Verdeel er bijvoorbeeld verse aardbeien over en wat poedersuiker voor een extra feestelijke taart! Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 516kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 6g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 20g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.