Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Vet de springvorm in en bedek eventueel de bodem met bakpapier.
Neem een steelpan met een dikke bodem en doe hierin de volgende ingrediënten: roomboter, suiker, water, melk, 100 gram pure chocolade, cacaopoeder, snuf zout en vanillesuiker.
Smelt dit op middelhoog vuur en roer het goed door zodat je een mooi egaal mengsel hebt.
Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen voor je verder gaat met de chocoladetaart. Als het mengsel volledig afgekoeld is meng je er het zelfrijzend bakmeel door en een eitje.
Giet het mengsel vervolgens in een springvorm. Het is een vrij dun mengsel maar dat komt allemaal goed als je het gaat bakken.
Zet de springvorm in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten gaar. Test of het taartje gaar is door er een satéprikker in te steken en als deze er schoon uitkomt dan is de taart gaar.
Laat de chocoladetaart vervolgens volledig afkoelen.
Maak ondertussen de chocolade ganache voor over de taart.
Doe hiervoor 150 gram pure chocolade in stukjes in een ruime kom. Verwarm de slagroom en giet deze over de chocolade samen met een klontje boter. Laat de chocolade ganache afkoelen tot hij nog wel vloeibaar is en giet deze over de chocolade taart.
Vervolgens laat je alles weer goed afkoelen en kun je de taart eventueel nog decoreren voordat je hem serveert. Verdeel er bijvoorbeeld verse aardbeien over en wat poedersuiker voor een extra feestelijke taart! Eet smakelijk!