Ga terug
+ porties
Cranberry cake met yoghurt

Cranberry yoghurt cake

Cranberry yoghurt cake, een heerlijke, fris zoete cake met verse cranberry's. Niet alleen een feestje om te zien ook echt om te proeven!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram bloem (+ ½ eetlepel)
  • 150 gram suiker (+ ½ eetlepel)
  • 100 gram volle yoghurt (Vecozuivel)
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 75 gram cranberry's (vers)
  • 2 eieren (middel)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng de volle yoghurt, zonnebloemolie, eieren en het vanille extract goed door elkaar.
  • Voeg dan de droge ingredienten toe (bloem, suiker, bakpoeder, en een snuf zout) en meng dit tot een glad beslag.
  • Spoel de cranberry's af onder de kraan, dep ze droog en meng de ½ eetlepel bloem en de ½ eetlepel suiker erdoor. Schep ze voorzichtig door het beslag (hierdoor zakken de cranberry's niet naar de bodem tijdens het bakken van de cake).
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet hem in met een beetje boter.
  • Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ca. 45 minuten gaar.
  • Test of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken en als deze er schoon uitkomt is je cake gaar.
  • Laat de cake iets afkoelen, snijd in plakken en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 202kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 3g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.