Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Meng de volle yoghurt, zonnebloemolie, eieren en het vanille extract goed door elkaar.
Voeg dan de droge ingredienten toe (bloem, suiker, bakpoeder, en een snuf zout) en meng dit tot een glad beslag.
Spoel de cranberry's af onder de kraan, dep ze droog en meng de ½ eetlepel bloem en de ½ eetlepel suiker erdoor. Schep ze voorzichtig door het beslag (hierdoor zakken de cranberry's niet naar de bodem tijdens het bakken van de cake).
Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet hem in met een beetje boter.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ca. 45 minuten gaar.
Test of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken en als deze er schoon uitkomt is je cake gaar.
Laat de cake iets afkoelen, snijd in plakken en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.