Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
Doe de chocolade en de boter in een steelpannetje en verhit dit tot de chocolade gesmolten is. Haal de pan van het vuur en laat dit even afkoelen.
Neem een ruime kom en doe daar de suiker, eieren, bloem en cacaopoeder in en meng dit door elkaar. Voeg dan het chocolademengsel toe en mix dit goed door het beslag.
Vet een bakvorm of ovenschaal van 20 x 30 cm in of bedek deze met bakpapier.
Giet het beslag erin en bak voor ca. 30-35 minuten tot de brownies gaar zijn. Test met een satéprikker of de brownies gaar zijn. Komt de satéprikker er schoon uit? Dan zijn je brownies gaar. Laat de brownies volledig afkoelen.
Dan maken we de karamel. Doe de slagroom en de boter in een steelpannetje en verhit dit tot de boter gesmolten is. Zet dit daarna apart.
In een andere steelpannetje doe je de suiker en het water. Zet het vuur hoog tot het begint te koken en kook het mengsel (zonder te roeren!) tot het 175 graden heeft. Je kunt eventueel de pan wel rustig heen en weer wiegen. Haal de pan vervolgens van het vuur.
Voeg dan de room en boter toe en roer het geheel om te mengen. Zet weer op het vuur en kook op laag vuur voor ca. 5 minuten in tot de karamel iets dikker is geworden.
Giet de caramel over de brownies en laat die nu ongeveer 4-5 uur volledig afkoelen.
Verdeel wat zeezout naar smaak over de brownies wanneer deze volledig afgekoeld zijn, snij ze dan in stukjes. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Bewaar de brownies afgesloten in de koelkast dan blijven ze zo'n 2 á 3 dagen goed.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.