Ga terug
+ servings
Lemon Curd ijs

Lemon curd ijs

Lemon Curd ijs, als we het hebben over lekker ijs dan hebben we het zeker over dit heerlijke ijs. Het is romig, zoet, met een fris zuurtje.
4.63 van 8 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 6 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 ml volle melk
  • 300 gram lemon curd
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 50 gram roomkaas
  • 3 theelepels maizena
  • 1 theelepel vanille extract
  • zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng 1 eetlepel melk met de maizena.
  • Doe de overige melk, slagroom, vanille-extract en suiker in een steelpan met dikke bodem.
  • Breng dit aan de kook en kook ca. 5 minuten. Voeg daarna het maizena papje toe en kook nog 1 minuutje door.
  • Ondertussen meng je in een ruime kom 150 gram lemon curd met de roomkaas en een snuf zout.
  • Meng het melk mengsel door de lemon curd en roomkaas.
  • Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen en draai er daarna in je ijsmachine ijs van.
  • Doe het ijs in een diepvries bak en schep de rest van de lemon curd erdoor. Doe dit lekker losjes zodat je de lemon curd goed blijft zien. Het oog wil immers ook wat ;) . Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 441kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwitten: 5g | Vetten: 26g | Verzadigd vet: 16g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.