Doe de overige melk, slagroom, vanille-extract en suiker in een steelpan met dikke bodem.
Breng dit aan de kook en kook ca. 5 minuten. Voeg daarna het maizena papje toe en kook nog 1 minuutje door.
Ondertussen meng je in een ruime kom 150 gram lemon curd met de roomkaas en een snuf zout.
Meng het melk mengsel door de lemon curd en roomkaas.
Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen en draai er daarna in je ijsmachine ijs van.
Doe het ijs in een diepvries bak en schep de rest van de lemon curd erdoor. Doe dit lekker losjes zodat je de lemon curd goed blijft zien. Het oog wil immers ook wat ;) . Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.