Doe de bloem samen met een snuf zout, de bakpoeder, speculaaskruiden en de roomboter in stukjes in een keukenmachine. Voeg een of twee eetlepels (koud) water toe tijdens het mixen tot het deeg pakt en een mooie bol vormt.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel het deeg over een ingevette taartvorm en bak 15 minuten blind voor (met bakpapier en bakbonen).
Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden boven- en onderwarmte.
Mix het amandelmeel, suiker en boter met een (hand)mixer tot het licht en luchtig is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg dan de bloem toe.
Verdeel de frangipane over de bodem van de taart.
Halveer de peertjes, snij in mooie plakjes en verdeel over de taart.
Bak in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.