Ga terug
+ servings
Turkse plaatpizza

Turkse plaatpizza

Met dit recept maak je een super lekkere Turkse plaatpizza. Een mix van de smaak van Turkse pizza en Italiaans pizzadeeg. Ideale maaltijd!
4.92 van 12 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • ½ recept pizzadeeg (of kant en klaar vers pizzadeeg)
Gehaktmengsel
  • 250 gram gehakt
  • 7 gram peterselie (vers)
  • 1 teen knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree (35 gram)
  • 1 paprika
  • ½ ui
  • 1 eetlepel olie
  • peper, zout
Garnering
  • halve krop ijsbergsla
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 tomaat
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • sambal
  • knoflooksaus

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak het deeg klaar zoals omschreven in het recept of ga voor kant en klaar vers deeg uit het koelvak.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden boven- en onderwarmte.
  • Maak het gehaktmengsel door alle ingrediënten fijn te snijden en te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehaktmengsel gaar, laat iets afkoelen.
  • Verdeel het deeg over een bakplaat bedekt met bakpapier. Verdeel hierover het gehaktmengsel en geraspte kaas. Bak de Turkse plaatpizza in ca. 20-30 minuten goudbruin en gaar.
  • Vlak voor het serveren verdeel je er de gesneden (ijsberg)sla, tomaat, komkommer, rode ui, knoflooksaus en sambal naar smaak over. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Voedingswaarden zijn exclusief saus, dit voeg je naar eigen smaak toe.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 368kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 19g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.