Maak het deeg klaar zoals omschreven in het recept of ga voor kant en klaar vers deeg uit het koelvak.
Verwarm de oven voor op 185 graden boven- en onderwarmte.
Maak het gehaktmengsel door alle ingrediënten fijn te snijden en te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehaktmengsel gaar, laat iets afkoelen.
Verdeel het deeg over een bakplaat bedekt met bakpapier. Verdeel hierover het gehaktmengsel en geraspte kaas. Bak de Turkse plaatpizza in ca. 20-30 minuten goudbruin en gaar.
Vlak voor het serveren verdeel je er de gesneden (ijsberg)sla, tomaat, komkommer, rode ui, knoflooksaus en sambal naar smaak over. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Voedingswaarden zijn exclusief saus, dit voeg je naar eigen smaak toe.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.