Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Snij de kop van de knoflookbol af, verdeel wat olijfolie, peper en zout eroverheen. Wikkel deze in aluminiumfolie en leg op een bakplaat.
Schil de knolselderij. Snij de knolselderij en bloemkool in grove stukken en meng met wat peper, zout en olijfolie. Verdeel over de bakplaat naast de knoflook.
Grill de groente in de oven voor 30 minuten.
Verhit een beetje olijfolie in een ruime soeppan en voeg de gegrilde groenten toe samen met 3 teentjes van de gepofte knoflook.*
Doe hier 1 liter water bij. Verkruimel het bouillonblokje erover en laat de soep nu nog 10 minuten even zachtjes koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng verder op smaak met peper en zout. Garneer naar smaak met peterselie pesto en croutons.
handig om te weten:
* Gebruik de rest om op een broodje te smeren of om er knoflookbrood mee te maken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.