mozzarella, Parmezaanse kaas(geraspt - naar smaak)
basilicum, peper en zout
Voor de gehaktballen:
500gramgehakt(half om half)
2eieren(middel)
2theelepelsuienpoeder
1theelepelknoflookpoeder
50grampanko
25gramParmezaanse kaas(geraspt)
2eetlepelspeterselie(vers - fijn gesneden)
1½eetlepelItaliaanse kruiden(gedroogd)
1theelepelspiment(gemalen)
Voor de saus:
1ui(gesnipperd)
2tenenknoflook(fijn gesneden)
2theelepelsoregano(gedroogd)
1blik Mutti Polpa(400 gram)
olijfolie
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen en draai er gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
Bak de gehaktballen in (delen) in een pan met wat olie of verdeel ze over een bakplaat ingevet met een beetje olie en bak ze voor 20 minuten in de oven op 220 graden boven- en onderwarmte.
Ondertussen gaan we de saus maken. Verhit een beetje olie in de koekenpan, fruit de ui en knoflook. Bak de oregano even kort mee en voeg dan Mutti Polpa toe.
Laat de saus iets inkoken en breng verder op smaak met peper en zout.
Als de saus klaar is en de gehaktballen gebakken, gaan we de broodjes maken. Verwarm hiervoor de grill alvast voor.
Snij beide stokbroden door de helft en snij ze dan in. Beleg met tomatensaus, balletjes en daaroverheen wat geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.
Doe de broodjes onder de grill tot de kaas is gesmolten, garneer met verse basilicum en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.