Doe een beetje olie in een ruime soeppan en fruit de sjalotjes tot ze mooi glazig zijn.
Voeg dan de gesneden soepgroente toe en zet het vuur laag. Bak de soepgroenten 5-10 minuten tot ze iets zachter zijn geworden.
Verkruimel hier de blokjes groentebouillon en kippenbouillon over en giet er twee liter kokend water bij. Zet het vuur middelhoog.
Maak ondertussen de gehaktballetjes door het gehakt te kruiden met peper en zout naar smaak samen met een kleine theelepel komijnpoeder. Meng de kruiden goed door het gehakt en draai hier kleine soepballetjes van.
Doe de soepballetjes in de soep samen met de vermicelli en doe de deksel half op de pan. Laat dit vervolgens een minuutje of 30 pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Breng tot slot de soep op smaak met wat peper en zout en eet smakelijk!
handig om te weten:
Het blokje kippenbouillon is voor 1 liter water en het blokje groentebouillon is voor 0,5 liter water. Het overige gedeelte van het water (0,5 liter) krijgt al voldoende smaak.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.