Doe de roomboter in een ruime kom en voeg hier de basterdsuiker, vanillesuiker en een snuf zout aan toe. Mix dit tot een luchtig geheel.
Kluts het eitje en voeg de helft van het ei toe. Doe de bloem er ook bij. Meng tot een mooi deeg.
Vet een springvorm of boterkoekvorm in. Wanneer je een springvorm gebruikt kun je de onderkant ook bedekken met bakpapier, dan hoef je alleen de zijkanten in te vetten.
Verdeel het deeg over de springvorm of boterkoekvorm.
Verdeel met een kwastje de rest van het ei over het deeg en maak er met een mes of vork een mooi patroon in.
Zet dit vervolgens in de koelkast voor ongeveer 1 uur zodat het deeg kan opstijven.
Verwarm dan de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte en bak de boterkoek goudbruin in 25-30 minuten. Laat volledig afkoelen en snij in punten. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.