Ga terug
+ servings
Omelet met champignons en kaas - Eef Kookt Zo

Omelet met champignons en kaas

Het recept voor een omelet bomvol champignons en kaas. Binnen een kwartier zet je deze heerlijke, gezonde omelet al op tafel. Smullen!
3.80 van 10 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 persoon

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 100 gram champignons of paddestoelen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper, zout, olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit het uitje en de knoflook aan tot ze glazig beginnen te worden.
  • Borstel ondertussen de champignons of paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  • Voeg de champignons toe aan de pan en bak mee tot ze mooi bruin zijn. Je kunt eventueel een beetje extra olie toevoegen.
  • Kluts ondertussen 2 eitjes in een kommetje met peper en zout naar smaak.
  • Giet de geklutste eitjes bij de champignons en bak de omelet om en om goudbruin.
  • Als de omelet bijna klaar is strooi je de Parmezaanse kaas erover en vouw je hem dubbel. Garneer de omelet eventueel met wat tuinkers of peterselie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 261kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 17g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.