Begin met het maken van beurre noissette. Doe de roomboter in een steelpan met dikke bodem en laat op middelhoog vuur koken tot de boter donker goudbruin van kleur is en een hazelnootachtige geur heeft. Roer door de boter met een garde zodat de boter niet aanbrandt.
Haal de pan van het vuur en meng de slagroom en basterdsuiker erdoor.
In een andere steelpan doe je de suiker, glucosestroop en het water. Dit breng je aan de kook en laat het mengsel koken tot de kleur iets verandert en iets donkerder wordt.
Voeg dan beetje bij beetje de beurre noissette toe en roer steeds goed met een garde. Laat het daarna op middelhoog vuur koken tot een temperatuur van 124℃ en roer af en toe door.
Bekleed ondertussen de bakvorm met bakpapier en giet hier de karamel in. Strooi naar smaak een beetje zeezout erover.
Laat de karamel vervolgens uitharden op kamertemperatuur (minimaal 6 uur). Snijd de karamel daarna in blokjes en eet smakelijk!
handig om te weten:
Wanneer je de karamel wilt bewaren is het handig om de stukjes te wikkelen in een klein stukje bakpapier en ze in een afgesloten bakje te bewaren. Hierdoor plakken de stukjes niet aan elkaar en kun je ze lang bewaren. Als dat lukt natuurlijk ;) .
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.