Ga terug
+ servings
kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Het recept voor de lekkerste kaiserschmarrn met verse aardbei. Een heerlijk ontbijt, lunch of nagerecht maakt deze Oostenrijkse klassieker.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 eieren
  • 50 gram bloem
  • 50 ml melk
  • 6 aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • boter, zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Splits de eieren en klop het eiwit in een schone kom stijf met een snuf zout en het zakje vanillesuiker. Was en snijd de aardbeien in stukjes.
  • In een andere kom klop je het eigeel samen met 2 eetlepels witte basterdsuiker in enkele minuten tot een luchtige, lichtgele massa.
  • Doe de bloem bij het eigeel en mix dit samen met de melk tot een glad beslag. Spatel hier voorzichtig het eiwit door.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en schenk de helft van het beslag erin. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  • Scheur de pannenkoek met behulp van 2 pollepels in grove stukken. Voeg nog een klontje boter toe en bak de kaiserschmarrn nog even.
  • Herhaal met de andere helft van het beslag.
  • Serveer de kaiserschmarrn met poedersuiker en verdeel hierover de stukjes aardbei. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 186kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 9g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.