Ga terug
+ porties
Bastogne truffels

Bastogne truffels

Voor dit recept voor Bastogne truffels heb je slechts 3(!) ingrediënten nodig! Ze zijn makkelijk om te maken en ook nog eens heel lekker.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Opstijven: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 14 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram bastognekoeken
  • 120 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150 gram pure of witte chocolade

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine en meng de roomkaas erdoor.
  • Rol vervolgens balletjes van dit mengsel en laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie en leg een vel bakpapier klaar. Wentel de balletjes met een vork door de chocolade en leg ze vervolgens op het bakpapier.
  • Laat daarna de chocolade goed stollen en eet smakelijk! Bewaar de truffels afgesloten in de koelkast.

handig om te weten:

Eventueel kun je nog wat verkruimelde bastognekoek over de truffels doen ter decoratie voordat de chocolade gestold is.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 155kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 2g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.