Ga terug
+ porties
Bastogne truffels

Bastogne truffels

Voor dit recept voor Bastogne truffels heb je slechts 3(!) ingrediënten nodig! Ze zijn makkelijk om te maken en ook nog eens heel lekker.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Opstijven: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 14 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram bastognekoeken
  • 120 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150 gram pure of witte chocolade

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine en meng de roomkaas erdoor.
  • Rol vervolgens balletjes van dit mengsel en laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie en leg een vel bakpapier klaar. Wentel de balletjes met een vork door de chocolade en leg ze vervolgens op het bakpapier.
  • Laat daarna de chocolade goed stollen en eet smakelijk! Bewaar de truffels afgesloten in de koelkast.

handig om te weten:

Eventueel kun je nog wat verkruimelde bastognekoek over de truffels doen ter decoratie voordat de chocolade gestold is.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 155kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 2g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.