Ga terug
+ servings
Kaasstengels

Kaasstengels

Zelf kaasstengels maken is super lekker, heel erg makkelijk én leuk. Met dit recept maak je soepstengels met kaas in een handomdraai!
4.77 van 13 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 12 stengels

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg (vers)
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)
  • sesamzaadjes
  • Italiaanse kruiden
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel melk
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij het bladerdeeg in de lengte in ca. 12 repen van zo'n 2 cm breed.
  • Kluts het eigeel samen met de melk.
  • Smeer de bladerdeegrepen in met het eimengsel, verdeel er wat kaas eroverheen, draai ze aan beide kanten tot een spiraal, verdeel er weer wat eimengsel overheen en nog wat kaas.
  • Eventueel kun je ook nog wat Italiaanse kruiden in en op de kaasstengels doen, alsook wat sesamzaadjes en wat zout naar smaak.
  • Verdeel de kaasstengels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin.

handig om te weten:

Je kunt de kaasstengels in een luchtdichte verpakking ca. 2 dagen bewaren

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 142kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 4g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.