Minestronesoep
Minestronesoep oftewel Italiaanse maaltijdsoep met veel groenten. Dit is een makkelijk en heerlijk recept voor deze goedgevulde groentesoep!
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 30 minuten minuten Totale tijd: 45 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 ui 2 teentjes knoflook 2 stengels bleekselderij 1 winterpeen (ca. 275 gram) 1 courgette 300 gram pompoen 3 theelepels Italiaanse kruiden 70 gram tomatenpuree 400 gram tomatenblokjes 500 ml groentebouillon 100 gram pasta (bijv. piperigati) 200 gram cannellini bonen (uitgelekt 125 gram) verse peterselie Parmezaanse kaas
Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de bleekselderij, winterpeen, courgette en pompoen in blokjes.
Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en groenten aan tot de groenten wat zachter worden. Dit duurt ca. 10 minuten.
Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak even mee.
Voeg ook de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
Doe dan de tomatenblokjes en bouillon erbij.
Voeg de pasta toe en laat zo'n 15 minuutjes staan tot de pasta gaar is en de soep wat dikker.
Voeg de laatste 5 minuten de bonen toe aan de soep om mee te verwarmen.
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie over de soepkommen.
Calorieën: 261 kcal | Koolhydraten: 55 g | Eiwitten: 11 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.