Ga terug
+ servings
Italiaanse tomatensoep

Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Een kruidige en romige soep met de volle smaak van verse romatomaten. Deze Italiaanse tomatensoep met mascarpone is echt een smaakbom!
4.50 van 36 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1200 gram tomaten ((roma))
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aardappel
  • 4 takjes tijm (vers)
  • 2 takjes oregano (vers)
  • 1 takje rozemarijn (vers)
  • 70 gram tomatenpuree (1 blikje)
  • 1 liter water
  • 1 blokje bouillon (groenten of kip)
  • 4 eetlepels mascarpone
  • olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden (peper en zout)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de tomaat, ui, aardappel (geschild) en knoflook (ook zonder vel) in grove stukken en verdeel over de bakplaat.
  • Verdeel hierover de verse kruiden (alleen de blaadjes van de takjes) en zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 minuten. Haal de groenten er daarna uit.
  • Verhit een beetje olijfolie in een ruime soeppan en bak de tomatenpuree even uit.
  • Voeg de gegrilde groenten en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en laat de soep nu nog 10 minuten even zachtjes koken.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Breng op smaak met een eetlepel mascarpone per soepkom en wat peper, zout en extra Italiaanse kruiden. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 97kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 4g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.