Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Snij de tomaat, ui, aardappel (geschild) en knoflook (ook zonder vel) in grove stukken en verdeel over de bakplaat.
Verdeel hierover de verse kruiden (alleen de blaadjes van de takjes) en zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 minuten. Haal de groenten er daarna uit.
Verhit een beetje olijfolie in een ruime soeppan en bak de tomatenpuree even uit.
Voeg de gegrilde groenten en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en laat de soep nu nog 10 minuten even zachtjes koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng op smaak met een eetlepel mascarpone per soepkom en wat peper, zout en extra Italiaanse kruiden. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.