Ga terug
+ servings
Zelf perenijsjes maken (waterijs)

Zelf perenijsjes maken (waterijs)

Het recept voor heerlijke zelfgemaakte perenijsjes. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor de lekkerste zelfgemaakte perenijsjes.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Invriezen: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 10 minuten
Hoeveelheid: 6 ijsjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 Conference peren (grote rijpe)
  • 150 ml water
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • ½ eetlepel citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil (indien gewenst) de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes peer in een keukenmachine of blender en voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Mix dit tot je een mooi gladde vloeistof hebt.
  • Giet het mengsel in de ijsvorm en zet de ijsvorm in de vriezer tot de ijsjes zijn bevroren (liefst een nacht invriezen). Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 53kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.