Ga terug
+ servings
Kanelbullar

Kanelbullar (Zweedse kaneelbroodjes)

Met dit recept voor kanelbullar maak je zelf de lekkerste Zweedse kaneelbroodjes. Super leuk om te maken en heer-lijk van smaak!
4.50 van 20 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
rijzen: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het deeg:
  • 500 gram bloem
  • 10 gram gist (gedroogde )
  • 250 ml volle melk (lauwwarm )
  • 75 gram roomboter (ongezouten - gesmolten (afgekoeld))
  • 50 gram suiker
  • snuf zout
Voor de vulling:
  • 100 gram roomboter (ongezouten - op kamertemperatuur)
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel kardemom (gemalen)
  • ½ eetlepel maizena
Voor de bovenkant
  • 1 eidooier
  • scheutje melk
Parelsuiker ter decoratie

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Doe de melk, suiker en gist bij elkaar in de mengkom. Meng kort door elkaar en laat een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
    • Voeg dan de overige ingrediënten toe en kneed er een soepel deeg van.
    • Dek de kom af met een natte theedoek en laat een half uur rijzen.
    • Ondertussen meng je de ingrediënten voor de vulling.
    • Stort het deeg op het aanrecht waarover je een beetje bloem hebt gestrooid.
    • Rol het deeg uit tot een lange rechthoekige dunne lap.
      Bereidingswijze kanelbullar - deeg uitrollen
    • Verdeel de vulling eroverheen.
      Bereidingswijze kanelbullar - vulling verdelen
    • Vouw de uiteinden naar het midden over de lengte zodat je een lange dikke strook hebt.
      Bereidingswijze kanelbullar - deeg opvouwen
    • Rol uit met je deegroller zodat luchtbellen eruit zijn en het deeg wat breder is.
    • Snij hier 10 repen van.
      Bereidingswijze kanelbullar - deeg in repen snijden
    • Snij in tot het einde in 2 dunne repen.
      Bereidingswijze kanelbullar - deegrepen insnijden
    • Draai de uiteinden van de reep zodat er een soort 'twist' ontstaat'
      Bereidingswijze kanelbullar - kanelbullar draaien
    • Draai die vervolgend om het puntje heen en druk het uiteinde goed vast.
      Bereidingswijze kanelbullar - kanelbullar maken
    • Leg afgedekt met huishoudfolie op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nogmaals 30 minuten rijzen.
    • Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
    • Bestrijk de broodjes voor het bakken. Kluts hiervoor de eidooier met een scheutje melk en bestrijk hiermee de broodjes. Garneer met parelsuiker.
    • Bak ze in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
    • Dek na het bakken af met een theedoek om de broodjes lekker zacht te maken. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 381kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwitten: 7g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 10g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.