Doe de melk met het water in een pannetje samen met de gist en verwarm dit op laag vuur. Zorg ervoor dat het niet kookt maar dat je het alleen lauwwarm maakt.
Neem een ruime kom en doe hier de bloem in. Giet hier vervolgens de verwarmde melk en water bij en mix tot een egaal beslag.
Splits het ei en meng het eidooier door het deeg. Klop het eiwit op.
Meng daarna de gesmolten boter en een snuf zout door het deeg en schep als laatste het opgeklopte eiwit door het deeg.
Laat het deeg ongeveer 45 minuten (afgedekt) rijzen.
Verwarm het wafelijzer en vet deze eventueel in met bakspray of een beetje olie. Vul het wafelijzer vervolgens met het deeg. Afhankelijk van de grootte van het wafelijzer kun je ongeveer 6 wafels maken met dit deeg. Bak de Brusselse wafels in ongeveer 5 tot 10 minuten goudbruin en serveer ze met poedersuiker, slagroom en/of vers fruit. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.