Zoete aardappelsoep
Een heerlijk recept voor zoete aardappelsoep met Italiaanse kruiden. Lekkere, makkelijke en snelle soep van zoete aardappels met veel smaak.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 kilo zoete aardappels (geschild en in kleine blokjes gesneden) 1 ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 1 theelepel tijm (gedroogd) 2 theelepels oregano (gedroogd) 1 theelepel rozemarijn (gedroogd) 1 liter groentebouillon croutons, verse oregano en evt. wat chilivlokken scheutje (kook)room naar smaak
Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook even aan.
Voeg de kruiden toe en bak mee.
Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak mee.
Voeg de bouillon toe en kook ca. 15 minuten tot de zoete aardappel gaar is.
Pureer de soep glad.
Garneer optioneel met verse oregano en croutons en een scheutje (kook)room naar smaak. Eet smakelijk!
Calorieën: 257 kcal | Koolhydraten: 60 g | Eiwitten: 5 g | Vetten: 0.1 g | Verzadigd vet: 0.03 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.