Ga terug
+ servings
Zoete aardappelsoep recept

Zoete aardappelsoep

Een heerlijk recept voor zoete aardappelsoep met Italiaanse kruiden. Lekkere, makkelijke en snelle soep van zoete aardappels met veel smaak.
4.14 van 30 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo zoete aardappels (geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
  • 1 liter groentebouillon
  • croutons, verse oregano en evt. wat chilivlokken
  • scheutje (kook)room naar smaak

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Voeg de kruiden toe en bak mee.
  • Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak mee.
  • Voeg de bouillon toe en kook ca. 15 minuten tot de zoete aardappel gaar is.
  • Pureer de soep glad.
  • Garneer optioneel met verse oregano en croutons en een scheutje (kook)room naar smaak. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 257kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwitten: 5g | Vetten: 0.1g | Verzadigd vet: 0.03g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.