Albondigas, Spaanse gehaktballetjes
Makkelijke recept voor Albondigas, Spaanse gehaktballetjes. Deze heerlijke Spaanse tapas moet je echt eens proberen, zo lekker!
Voorbereiding: 20 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 40 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor de gehaktballetjes:
500 gram gehakt (rund) 1 eigeel 50 gram panko 1 theelepel knoflookpoeder 1 theelepel gerookte paprikapoeder 1 theelepel zout ¼ theelepel zwarte peper ½ theelepel koriander ½ theelepel komijn 1 theelepel peterselie (gedroogde) Voor de tomatensaus:
1 ui 1 teen knoflook 1 eetlepel tomatenpuree ½ theelepel venkelzaad ½ theelepel gerookte paprikapoeder 400 gram tomatenblokjes (1 blik) 1 theelepel worcestershiresaus 2 blaadjes laurier olie, zout & peper
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai hier gehaktballetjes van. Ca. 25 gram per stuk.
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin.
Snipper dan de ui en snij de knoflook fijn.
Verhit een beetje extra olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook even aan.
Voeg dan de tomatenpuree, venkelzaad en paprikapoeder voor de tomatensaus toe en bak even mee.
Doe de tomatenblokjes erbij samen met de worcestershiresaus en laurier. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de gehaktballetjes erbij en laat het zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen. Schep af en toe even om. Eet smakelijk!
Tip van Susan : schep wat Spaanse manzanilla olijven door de saus voor een extra smaakdimensie.
Calorieën: 71 kcal | Koolhydraten: 4 g | Eiwitten: 4 g | Vetten: 4 g | Verzadigd vet: 2 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.