Ga terug
+ servings
Albondigas - Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Albondigas, Spaanse gehaktballetjes

Makkelijke recept voor Albondigas, Spaanse gehaktballetjes. Deze heerlijke Spaanse tapas moet je echt eens proberen, zo lekker!
4.42 van 29 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 25 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de gehaktballetjes:
  • 500 gram gehakt (rund)
  • 1 eigeel
  • 50 gram panko
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel koriander
  • ½ theelepel komijn
  • 1 theelepel peterselie (gedroogde)
Voor de tomatensaus:
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ theelepel venkelzaad
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 2 blaadjes laurier
  • olie, zout & peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai hier gehaktballetjes van. Ca. 25 gram per stuk.
  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin.
  • Snipper dan de ui en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje extra olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de tomatenpuree, venkelzaad en paprikapoeder voor de tomatensaus toe en bak even mee.
  • Doe de tomatenblokjes erbij samen met de worcestershiresaus en laurier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de gehaktballetjes erbij en laat het zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen. Schep af en toe even om. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip van Susan: schep wat Spaanse manzanilla olijven door de saus voor een extra smaakdimensie.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 71kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 4g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.