Ga terug
+ servings
Klassieke pompoensoep

Pompoensoep

Makkelijk pompoensoep basisrecept. Een heerlijk recept voor een herfstige pompoensoep. Simpel, maar ontzettend lekker!
4.21 van 254 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 flespompoen (ca. 750 gram)
  • 1 aardappel (flinke ca. 100 gram)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 liter bouillon (kip of groenten)
  • olijfolie, peper en zout
Kookroom (evt. plantaardig) naar smaak

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in de grove stukken.
    • Schil de aardappel en snij in grove stukken. Snipper de uien en knoflook.
    • Verhit een beetje olijfolie in de pan, fruit de ui en knoflook even aan en voeg de komijnpoeder en kurkuma toe.
    • Voeg dan de aardappel en de pompoen toe.
    • Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook.
    • Laat nu 15-20 minuten even zachtjes koken tot alle groenten zacht zijn.
    • Zet de staafmixer erin en pureer glad. Breng op smaak met peper en zout en een scheut kookroom naar smaak.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 5g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.