Pompoensoep
Makkelijk pompoensoep basisrecept. Een heerlijk recept voor een herfstige pompoensoep. Simpel, maar ontzettend lekker!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 flespompoen (ca. 750 gram) 1 aardappel (flinke ca. 100 gram) 2 uien 2 tenen knoflook 1 theelepel komijn 1 theelepel kurkuma 1 liter bouillon (kip of groenten) olijfolie, peper en zout Kookroom (evt. plantaardig) naar smaak
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in de grove stukken.
Schil de aardappel en snij in grove stukken. Snipper de uien en knoflook.
Verhit een beetje olijfolie in de pan, fruit de ui en knoflook even aan en voeg de komijnpoeder en kurkuma toe.
Voeg dan de aardappel en de pompoen toe.
Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook.
Laat nu 15-20 minuten even zachtjes koken tot alle groenten zacht zijn.
Zet de staafmixer erin en pureer glad. Breng op smaak met peper en zout en een scheut kookroom naar smaak.
Calorieën: 126 kcal | Koolhydraten: 28 g | Eiwitten: 5 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.