Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel de muffinvormpjes over de muffin-/cupcakevorm.
Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar en dan de 'natte' ingrediënten. Schep de twee mengsels dan door elkaar. Meng niet teveel, maar wel genoeg zodat het mooi gemengd is (klontjes mogen als je muffins gaat maken).
Maak dan de kruimellaag door alle ingrediënten hiervoor te mengen tot een kruimeldeeg.
Vul de muffinvormpjes bijna helemaal vol (laat ongeveer een halve cm van de rand). Verdeel daar de kruimellaag over. Strooi optioneel nog wat havermout eroverheen.
Bak de muffins in ca. 15 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn (als je deze in de muffins steekt en ze komen er schoon uit, zijn ze gaar).
Laat de muffins iets afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Pompoenpuree kun je kant en klaar kopen (let wel op, hier is vaak suiker aan toegevoegd), maar je kunt pompoenpuree ook heel makkelijk zelf maken. Neem dan de dubbele hoeveelheid aan pompoen dan je nodig hebt voor dit recept om voldoende puree te kunnen maken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.