Ga terug
+ servings
Pompoen muffins

Pompoen muffins

Heerlijk recept voor kruidige pompoen muffins. Een ideaal baksel voor de herfst. Smeuïg, smaakvol en gewoon heel erg lekker!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de pompoen muffins:
  • 125 gram bloem
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • 2 theelepels kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel gember (gemalen)
  • ½ theelepel kruidnagel (gemalen)
  • 100 gram pompoenpuree*
  • 2 eieren (middel)
  • 50 ml zonnebloemolie
Voor de kruimellaag
  • 50 gram bloem
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel kruidnagel (gemalen)
  • ½ theelepel gember (gemalen)
  • ½ theelepel nootmuskaat (gemalen)
  • 50 gram roomboter (ongezouten, koud)
  • 1 eetlepel havermout (optioneel)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel de muffinvormpjes over de muffin-/cupcakevorm.
  • Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar en dan de 'natte' ingrediënten. Schep de twee mengsels dan door elkaar. Meng niet teveel, maar wel genoeg zodat het mooi gemengd is (klontjes mogen als je muffins gaat maken).
  • Maak dan de kruimellaag door alle ingrediënten hiervoor te mengen tot een kruimeldeeg.
  • Vul de muffinvormpjes bijna helemaal vol (laat ongeveer een halve cm van de rand). Verdeel daar de kruimellaag over. Strooi optioneel nog wat havermout eroverheen.
  • Bak de muffins in ca. 15 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn (als je deze in de muffins steekt en ze komen er schoon uit, zijn ze gaar).
  • Laat de muffins iets afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Pompoenpuree kun je kant en klaar kopen (let wel op, hier is vaak suiker aan toegevoegd), maar je kunt pompoenpuree ook heel makkelijk zelf maken. Neem dan de dubbele hoeveelheid aan pompoen dan je nodig hebt voor dit recept om voldoende puree te kunnen maken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 276kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 4g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.