2eetlepelsfijn gesneden koriander + extra ter decoratie
1½eetlepelfish sauce
1eetlepelmaizena
3theelepelssesamolie
1theelepelsambal oelek
olie, mayonaise, suiker, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Snijd de wortels julienne en de radijs in dunne plakjes.
Doe dit in een ruime kom en doe hierbij de 3 eetlepels azijn, 2 eetlepels suiker, 3 theelepels sesamolie en een ½ theelepel zout.
Schep dit goed door elkaar en dek de kom af. Laat dit vervolgens minimaal 1 uur marineren in de koelkast of een hele nacht.
Na het marineren van de wortel en radijs gaan we de gehaktballetjes maken.
Snijd de bosui in dunne ringetjes en de knoflook fijn. Doe het gehakt in een ruime kom en kneed je er de bosui, knoflook, 2 eetlepels fijngesneden koriander, 1½ eetlepel fish sauce, 1 eetlepel maizena, 2 theelepels suiker, 1 theelepel sambal oelek en zout en peper naar smaak door.
Draai hier vervolgens balletjes ter grote van een walnoot van.
Doe een beetje olie in een ruime pan en bak de gehaktballetjes gaar.
Snijd het stokbrood in 4 delen en besmeer de boven en onderkant met mayonaise.
Eventueel kun je naar smaak nog een beetje sambal oelek door de mayonaise mengen voor wat extra pit. Verdeel vervolgens een beetje van de ingelegde wortel en radijs op het broodje, de gehaktballetjes en garneer met wat koriander en plakjes komkommer. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Reken ongeveer 2 broodjes per persoon als avondeten
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.