Ga terug
+ servings

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes, een heerlijk bijgerecht uit de Indonesische keuken. Ook bekend als sambal goreng boontjes, zo lekker!
5 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 plak gember (van ca. 1 cm - in 4 grove stukken gesneden)
  • 2 eetlepels kokoscrème
  • 1 eetlepel palmsuiker (te vervangen voor rietsuiker of een halve eetlepel basterdsuiker)
  • ½ theelepel sambal
  • ½ theelepel trassi
  • rasp van een halve citroen

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de kontjes en de kopjes van de sperziebonen.
  • Snipper het rode uitje en snijd de knoflooktenen fijn.
  • Verhit een beetje olie in een wok en fruit het uitje, de knoflook en gember kort aan.
  • Voeg dan de sambal en de palmsuiker toe en bak dit even kort mee.
  • Voeg dan de trassi samen met de limoenrasp toe, bak dit kort mee en tot slot de kokoscrème welke je ook weer kort mee bakt.
  • Voeg de boontjes toe en schep de kruiden er goed in om.
  • Giet er 250 ml water bij en kook de boontjes in 10 minuten gaar.
  • Houd het vuur hoog zodat na een minuut of 10 vrijwel al het vocht verdampt is en je een pasta-achtig kruidenmengsel overhoudt zoals op de foto.
  • Verwijder tot slot de stukjes gember en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 146kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 3g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.