Ga terug
+ servings
Ovenschotel met spruitjes

Spruitjesovenschotel met spekjes

Spruitjesovenschotel met spekjes. Een heerlijke ovenschotel die je prima kunt voorbereiden en binnen een uurtje op tafel hebt staan.
4.06 van 18 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo aardappels
  • 500 gram spruitjes
  • 125 gram spekreepjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 rode ui
  • peper, zout en nootmuskaat

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil de aardappels, snijd ze in kleine blokjes en kook ze gaar in ruim water en een snuf zout.
  • Haal ondertussen de kontjes van de spruitjes en spoel ze even af. Kook ook beetgaar in water en snuf zout.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
  • Breng de aardappels op smaak met peper, zout, nootmuskaat en 3 eetlepels crème fraîche en roer dit tot je een mooie, zachte puree hebt gekregen.
  • Giet ook de spruitjes af.
  • Bak de spekreepjes uit in een steelpannetje.
  • Snijd de rode ui in halve maantjes
  • Neem een ruime ovenschaal en verdeel over de bodem de aardappelpuree.
  • Verdeel hierover de spruitjes, uitgebakken spekjes, rode ui en geraspte kaas.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze 20 minuten in de oven.
  • Haal de laatste 5 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal af zodat de kaas nog even kan gratineren. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Voldoende voor 3 grote eters of 2 volwassenen en 2 kinderen

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 476kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwitten: 19g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.