Laat het bladerdeeg even kort ontdooien en verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte. Trek voor je gaat beginnen het plastiek velletje van de ontdooide bladerdeeg af en leg de plakkende kant naar boven.
Meng in een kom de uitgelekte & gekookte spinazie met de zachte geitenkaas. Breng op smaak met zout en ruim zwarte peper.
Doe een ruime lepel van het geitenkaas en spinazie mengel in het midden van het bladerdeeg en verdeel het mengsel zo over alle plakjes bladerdeeg.
Vouw de punt van het bladerdeeg naar de tegenover liggende punt en druk de zijkanten dicht zodat je een driehoek krijgt. Druk de zijkanten nog even kort aan met een vork zodat ze goed dicht zitten (en het hapje niet open 'knapt' in de oven). Herhaal dit met alle plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat.
In een klein kommetje kluts je een ei en met een kwastje verdeel een beetje van het ei over de pakketjes bladerdeeg zodat ze straks mooi goudbruin uit de oven komen.
Zet ze nu in de oven en bak ze in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.