Snij de chorizo in stukjes. Neem een grote hapjespan en bak de chorizo een paar minuten. Haal de chorizo uit de pan maar laat het vet erin.
Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook met het gerookt paprikapoeder eventjes aan.
Voeg de kip toe en bak rondom bruin en bijna gaar. Haal uit de pan.
Voeg de tomatenblokjes, bouillon en saffraandraadjes toe aan de pan. Laat even pruttelen.
Voeg de paellarijst toe, breng het geheel aan de kook en laat 15-20 minuten flink pruttelen. Vanaf nu niet meer roeren in de pan. Mocht het droog komen te staan kun je wat water toevoegen.
Voeg dan de mosselen, gamba's, kip, chorizo en doperwtjes toe. Doe de deksel op de pan en laat nog 5-10 minuten sudderen tot de mosselen openstaan.
Garneer met citroenpartjes en verse peterselie. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.