Ga terug
+ servings
Flammkuchen met serranoham en rucola

Flammkuchen met serranoham en rucola

Een makkelijk recept voor flammkuchen met serranoham en rucola. Helemaal zelfgemaakt, eenvoudig en onwijs lekker!
4.75 van 4 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
rijzen: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 1 flammkuchen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram bloem
  • 2-2,5 gram gist (1/3 van een zakje gedroogde gist)
  • 60 ml lauwwarm water
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram serranoham
  • 1 handje rucola
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas (flakes of geraspt)
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Stort 100 gram bloem op het aanrecht en maak hierin een kuiltje. Doe daar de gist en het lauwwarme water in. Strooi wat zout om de bloem heen. Kneed het geheel door elkaar met een eetlepel olijfolie. Maak er een mooi deeg van.
  • Verdeel een paar druppels olijfolie over het deeg en leg in een afgedekte kom. Laat ongeveer 1 uur rijzen of tot het deeg is verdubbeld in massa.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  • Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een ovale dunne lap. Qua dikte vergelijkbaar met een tortilla.
  • Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel er een lekkere laag crème fraîche over.
  • Bak de flammkuchen 10-15 minuten tot de randjes mooi goudbruin zijn.
  • Haal uit de oven en verdeel er wat serranoham, rucola en Parmezaanse kaas overheen. Breng eventueel op smaak met wat peper.

handig om te weten:

* Dit is een mooie portie voor 1 persoon als avondeten of voor meerdere personen als borrelhapje.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 591kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwitten: 43g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.