Risotto met zalm
Makkelijk recept voor een heerlijke romige risotto met zalm, groene asperges en doperwten. Een frisse zomerse risotto!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 30 minuten minuten Totale tijd: 40 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 sjalot 2 tenen knoflook 125 gram risottorijst 75 ml witte wijn 500 ml groentebouillon 100 gram groene aspergetips 100 gram doperwten 100 gram gerookte zalm Parmezaanse kaas dille olijfolie, peper en zout
Snipper de sjalot en snij de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn.
Voeg de rijst toe, bak even mee en voeg dan de wijn toe. Laat verdampen.
Zet het vuur iets lager en voeg een beetje bouillon toe. Laat inkoken en voeg telkens weer nieuwe bouillon toe tot de rijst gaar is.
Snij de aspergetips in stukjes, verdeel een beetje olijfolie erover en grill ze in een grillpan gaar (of bak in een koekenpan).
Voeg wanneer alle bouillon bijna is opgenomen de doperwten toe aan de risotto. Laat dit een paar minuten meekoken.
Snij de gerookte zalm in stukjes en schep dit samen met de asperges door de risotto.
Garneer naar smaak met wat verse dille en serveer met Parmezaanse kaas.
Calorieën: 357 kcal | Koolhydraten: 65 g | Eiwitten: 13 g | Vetten: 2 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.