Ga terug
+ servings
Remouladesaus zelf maken

Remouladesaus

Makkelijk recept voor superlekkere remouladesaus met o.a. mayonaise, augurk, kappertjes en verse kruiden. Lekker bij kibbeling of andere vis!
4.39 van 18 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 bak

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 middelgrote augurk
  • ½ eetlepel kappertjes
  • halve sjalot
  • 100 gram mayonaise (bijvoorbeeld Zaanse mayo - die is lekker vettig)
  • ½ theelepel mosterd (dijon)
  • 1 eetlepel verse peterselie (fijngesneden)
  • 1 eetlepel verse bieslook (fijngesneden)
  • 1 theelepel citroensap
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de augurk, kappertjes en sjalot fijn.
  • Doe in een kom en meng hier de overige ingredienten door.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 682kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 1g | Vetten: 75g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.