Ga terug
+ servings
Kibbeling

Kibbeling zelf maken

Makkelijk kibbeling recept. Kibbeling zelf maken is superlekker. Je hebt er maar weinig voor nodig, maar het resultaat is heer-lijk!
4.89 van 9 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kabeljauw
  • 1 eetlepel viskruiden
Beslag voor de kibbeling
  • 150 gram bloem
  • 100 ml blond bier (of bruisend water)
  • 2 eidooiers
  • peper en zout*
Zonnebloemolie of een andere neutrale olie om in te frituren

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Maak als eerste het beslag door alle ingrediënten te mengen tot een mooi papje. Is het iets te dik dan kun je nog wat extra bier of bruisend water toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
    • Snij vervolgens de kabbeljauw in blokjes van ongeveer 5 bij 5 centimeter en kruid ze met de viskruiden en optioneel nog peper en zout*.
    • Verhit de frituurpan of een pan met olie tot 180 graden.
    • Haal een stukje kibbeling door het beslag en laat hem de hete olie in glijden.
    • Herhaal dit met meerdere stukjes en bak de kibbeling zo in porties af. De kibbeling zelf bak je ongeveer 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
    • Laat de stukjes uitlekken op een velletje keukenpapier.
    • Serveer met een lekker sausje naar wens zoals remouladesaus.

    handig om te weten:

    * Als je viskruiden al (veel) zout bevatten dan hoef je natuurlijk niet extra zout toe te voegen.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 557kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwitten: 55g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 2g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.