Maak als eerste het beslag door alle ingrediënten te mengen tot een mooi papje. Is het iets te dik dan kun je nog wat extra bier of bruisend water toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
Snij vervolgens de kabbeljauw in blokjes van ongeveer 5 bij 5 centimeter en kruid ze met de viskruiden en optioneel nog peper en zout*.
Verhit de frituurpan of een pan met olie tot 180 graden.
Haal een stukje kibbeling door het beslag en laat hem de hete olie in glijden.
Herhaal dit met meerdere stukjes en bak de kibbeling zo in porties af. De kibbeling zelf bak je ongeveer 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Laat de stukjes uitlekken op een velletje keukenpapier.
Serveer met een lekker sausje naar wens zoals remouladesaus.
handig om te weten:
* Als je viskruiden al (veel) zout bevatten dan hoef je natuurlijk niet extra zout toe te voegen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.