Ga terug
+ servings
Limoencake

Limoencake

Superlekkere zomerse limoencake. Eenvoudige plaatcake om te maken, heerlijk fris en romig van smaak. Aanrader!
4.17 van 6 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 10 stukken

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel azijn
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 limoen (rasp en sap)
Voor de botercrème:
  • 175 gram boter (kamertemperatuur, evt. plantaardig)
  • 75 gram witte chocolade (evt. plantaardig)
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 limoen

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Bedek de bakvorm met bakpapier.
  • Meng de droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine.
  • Meng de overige ingrediënten in een kom en voeg die beetje bij beetje toe aan de droge ingrediënten, mix kort tot je een glad beslag hebt.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in ca. 25-30 minuten gaar in de oven. Check met een satéprikker of deze er droog uitkomt.
  • Laat de cake volledig afkoelen.
  • Klop voor de botercrème de boter luchtig in een keukenmachine.
  • Voeg als het bijna klaar is de poedersuiker toe samen met het rasp van 1 limoen en 2 theelepels limoensap.
  • Smelt ondertussen de witte chocolade en laat iets afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de afgekoelde witte chocolade voorzichtig door de botercrème.
  • Verdeel de botercrème over de afgekoelde cake. Garneer naar wens met bijvoorbeeld schijfjes limoen of vers zomerfruit.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 384kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 3g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 14g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.