Saté marinade (varkenshaas saté - saté babi)
Recept voor de lekkerste saté marinade voor varkenshaas saté oftewel saté babi. Supermakkelijk om te maken en geschikt voor het hele gezin!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
ca. 450 gram varkenshaas 2 eetlepels ketjap 1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel sweet chili saus 1 eetlepel (basterd)suiker 1 teen knoflook (uitgeperst)
Snij de varkenshaas in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
Meng alle overige ingrediënten voor de marinade doorelkaar en schenk over de varkenshaasblokjes.
Laat minimaal een uur, maar het liefst een nacht, marineren in de koelkast.
Rijg de varkenshaasblokjes aan stokjes en grill ze in ca. 10 minuten gaar op de BBQ of in de grillpan. Eet smakelijk!
Calorieën: 141 kcal | Koolhydraten: 1 g | Eiwitten: 23 g | Vetten: 4 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.