Ga terug
+ servings
Kersentaart

Kersentaart

Makkelijk recept voor een fantastische kersentaart met een smeuïge binnenkant en knapperige korst. Zo lekker!
4.62 van 18 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Taartdeeg
  • 350 gram bloem
  • 200 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snuf zout
  • 1 ei (m)
  • 3 theelepels kaneel
Vulling
  • 400 gram kersen (met pit)
  • 75 gram suiker (+ extra)
  • snuf zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eidooier

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten voor het taartdeeg in een kom en kneed met de hand of machine tot een stevig deeg. Doe in huishoudfolie en leg in de koelkast.
  • Ontpit de kersen en doe de helft in een steelpan samen met suiker, zout en kaneel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte en vet de bakvorm in.
  • Breng de kersen in het pannetje aan de kook. Meng de maizena met 2 eetlepels water en voeg toe. Laat dit nu 5 minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en schep de overige kersen erdoorheen. Laat het geheel wat afkoelen.
  • Verdeel de helft van het deeg over de bodem en randen van een ingevette bakvorm. Doe de vulling erin.
  • Met het overige deeg kun je de bovenkant versieren, bijvoorbeeld in stroken.
  • Bestrijk het deeg met eigeel en versier met suiker. Bak de taart in ca. 50 minuten gaar en goudbruin.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 507kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwitten: 6g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 13g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.