Kersentaart
Makkelijk recept voor een fantastische kersentaart met een smeuïge binnenkant en knapperige korst. Zo lekker!
Voorbereiding: 20 minuten minuten Bereidingstijd: 50 minuten minuten Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Taartdeeg
350 gram bloem 200 gram roomboter (kamertemperatuur) 175 gram lichtbruine basterdsuiker 1 theelepel vanille-extract snuf zout 1 ei (m) 3 theelepels kaneel Vulling
400 gram kersen (met pit) 75 gram suiker (+ extra) snuf zout 2 theelepels kaneel 1 eetlepel maizena 1 eidooier
Doe alle ingrediënten voor het taartdeeg in een kom en kneed met de hand of machine tot een stevig deeg. Doe in huishoudfolie en leg in de koelkast.
Ontpit de kersen en doe de helft in een steelpan samen met suiker, zout en kaneel.
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte en vet de bakvorm in.
Breng de kersen in het pannetje aan de kook. Meng de maizena met 2 eetlepels water en voeg toe. Laat dit nu 5 minuten pruttelen.
Haal de pan van het vuur en schep de overige kersen erdoorheen. Laat het geheel wat afkoelen.
Verdeel de helft van het deeg over de bodem en randen van een ingevette bakvorm. Doe de vulling erin.
Met het overige deeg kun je de bovenkant versieren, bijvoorbeeld in stroken.
Bestrijk het deeg met eigeel en versier met suiker. Bak de taart in ca. 50 minuten gaar en goudbruin.
Calorieën: 507 kcal | Koolhydraten: 73 g | Eiwitten: 6 g | Vetten: 22 g | Verzadigd vet: 13 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.