Doe de blanke rozijnen in een bakje met heet water en laat ze hierin even wellen. Snijd ondertussen 2 kleine bosuitjes in dunne ringen en de cherrytomaten in partjes. Houd deze even apart.
Doe het water in een waterkoker en breng dit aan de kook.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de merguez worstjes gaar.
Giet het water van de rozijnen af en doe de rozijnen in een ruime kom. Voeg hier de couscous aan toe en verkruimel hier boven een half blokje kippenbouillon, 2 theelepels olijfolie en 1 theelepel citroensap.
Giet hierover het gekookte water en meng alles even goed door elkaar met een vork. Dek de vervolgens kom af. De couscous gaat dan stomen en wordt zo gaar.
Als de couscous gaar is (deze heeft ongeveer 10 minuutjes nodig) schep je met de vork door de couscous en op deze manier maak je de couscous los. Breng de couscous verder op smaak met olijfolie, peper en zout.
Schep daarna de fijngesneden peterselie en munt door de couscous samen met de cherrytomaten en de bosui. Verdeel over de borden en leg hierop de gebakken merguez worstjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.