Ga terug
+ servings
Panzanella (Italiaanse broodsalade)

Panzanella (Italiaanse broodsalade)

Panzanella is een Italiaanse broodsalade om oud brood op te maken. Het is een heerlijke salade deze Panzanella. Makkelijk en snel klaar!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen als bijgerecht

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram cherrytomaten
  • 150 gram mozzarella bolletjes
  • 2 bruine boterhammen
  • 1 theelepel tijm
  • paar blaadjes verse basilicum
  • olijfolie, peper & zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
  • Snijd de boterhammen in blokjes. Doe de stukjes brood in een kom en verdeel hier 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel tijm en peper & zout naar smaak over. Even omscheppen zodat alle stukjes brood voorzien zijn van olijfolie en kruiden.
  • Verdeel vervolgens de stukjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze in de oven. Na ongeveer 5 minuten zijn de stukjes brood krokant en haal je ze uit de oven.
  • Terwijl het brood in de oven staat was en snijd je de cherrytomaten door de helft.
  • Doe deze in een kom met de bolletjes mozzarella.
  • Breng dit om smaak met een beetje olijfolie, wat fijngesneden blaadjes basilicum en eventueel nog wat peper & zout. Verdeel hier tot slot de krokante broodstukjes overheen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 310kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 20g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.