Ga terug
+ servings
Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Het recept voor mijn versie van een van de lekkerste en meest simpele Italiaanse pastagerechten: spaghetti aglio e olio. Pure verwennerij!
4.66 van 29 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram spaghetti
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
  • peper, zout en Parmezaanse kaas*

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta in ca. 9 minuten beetgaar en houd een kopje kookvocht apart.
  • Snij ondertussen de knoflook in dunne plakjes, verwarm de olie in een koekenpan en laat op een zacht vuurtje de knoflook fruiten en zijn smaak afgeven aan de olie.
  • Snij de peper in plakjes en voeg ook toe aan de olie om een paar minuten rustig mee te laten bakken.
  • Voeg dan de pasta en het kopje kookvocht toe aan de olie met de knoflook en peper, meng en voeg de peterselie toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Wil je deze pasta vegan maken? Gebruik dan een plantaardige (Parmezaanse) kaas of strooi er vlak voor serveren wat edelgistvlokken over.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 298kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 10g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.