Ga terug
+ servings
Aardappelsalade

Aardappelsalade

Makkelijk recept voor de allerlekkerste romige aardappelsalade met augurk, ei en bacon. Heerlijk als bijgerecht!
4.39 van 109 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram aardappels
  • 125 gram bakbacon
  • 100 gram augurk
  • 3 eieren (gekookt, in vieren)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel bieslook (vers, fijngesneden)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil en snij de aardappels in grove stukken.
  • Kook de aardappels in ca. 10 minuten beetgaar in een pan met ruim water en een snuf zout.
  • Bak de bacon in een koekenpannetje krokant.
  • Snij ondertussen de augurk in stukjes.
  • Giet de aardappels af en doe in een ruime kom.
  • Doe hierbij de mayonaise, yoghurt, mosterd, bieslook, uienpoeder en de knoflookpoeder.
  • Schep dit samen met de augurk, ei en bacon door de aardappels en breng de salade verder op smaak met peper en zout. Serveer nog lauwwarm of koud, beide lekker.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 186kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 8g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.