Meng de bloem met het zout en de olie. Voeg in porties 150 milliliter water toe en meng tot een samenhangend deeg. Kneed op een schoon oppervlak 10 minuten stevig door. Laat ongeveer 15 minuten rusten onder een schone theedoek.
Breng ruim water aan de kook en kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
Verhit olie in een koekenpan en fruit de gember en rawit-pepertjes op middelhoog vuur voor 2 minuten. Voeg de garam massala, kurkuma, chili en zout toe. Bak nog 2 minuten.
Giet de aardappels af en stamp tot een puree. Roer het specerijenmengsel, de doperwten en de koriander erdoor. Laat 10 minuten afkoelen.
Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Rol iedere portie op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde cirkel van 15-17 centimeter. Halveer met een scherp mes.
Vouw de samosa's nu volgens een techniek naar keuze. Je kunt er een hoorntje van maken, vullen met 1-2 eetlepels van de vulling en het randje dichtvouwen, of vouw ze bijvoorbeeld zoals je filodeeghapjes in een driehoek vouwt.
Verhit een flinke laag zonnebloemolie tot 120 graden. Frituur de samosa's in porties in 10 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
handig om te weten:
Tip: als je het iets milder wil houden, doe er dan wat minder pepertjes en chilipoeder in.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.