Ga terug
+ servings

Risotto met venkel en garnalen

Zomerse smeuïge risotto met venkel, garnalen, tuinbonen en doperwten uit het boek Comfort Food van As cooked by Ginger.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 sjalot
  • 1 venkel
  • 200 gram risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • 70 gram doperwten
  • 150 gram tuinbonen
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 30 gram roomboter
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • verse peterselie, peper en olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper de sjalot en snijd de venkel in reepjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot. Voeg de venkel toe en bak mee tot deze zacht is.
  • Voeg de rijst toe, bak even mee en voeg dan de wijn toe. Laat verdampen.
  • Zet het vuur iets lager en voeg een beetje bouillon toe. Laat inkoken en voeg telkens weer nieuwe bouillon toe tot de rijst gaar is.
  • Voeg wanneer de bouillon bijna volledig opgenomen is, de erwtjes en tuinbonen toe. Laat meebakken en haal dan de pan van het vuur.
  • Voeg de Parmezaanse kaas en boter toe. En voeg naar smaak nog peper en peterselie toe.
  • Verdeel de garnalen over de borden en serveer. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Voldoende voor 2 volwassenen en 2 kinderen of 3 volwassenen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 416kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 17g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 6g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.