Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een mooi glad deeg met de hand of een keukenmachine. Voeg indien nodig 1 of 2 eetlepels koud water toe.
Doe het deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Maak ondertussen de custardvulling door een steelpannetje op het vuur te zetten met de slagroom, de helft van de melk en het merg van de vanillepeul.
Breng dit aan de kook terwijl je in een andere kom de rest van de melk mengt met de eidooiers, suiker en custardpoeder.
Zodra de slagroom kookt voeg je dit beetje bij beetje bij de melk met eidooiers en custard poeder toe terwijl je blijft roeren met een garde. Doe het daarna terug in de steelpan en breng het geheel weer aan de kook.
Laat een of twee minuten even inkoken, zet het vuur uit, en giet de custard weer in de andere kom. Laat dit nu een half uur afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Rol het deeg uit en verdeel over de taartvorm. Ik gebruik zelf een quichevorm, maar je kunt elke bakvorm met een vergelijkbare afmeting gebruiken.
Bak de bodem 10 minuten blind voor en gebruik hiervoor eventueel keramische bonen die je met een bakpapiertje in de vorm legt. Haal dit eruit en bak de bodem nog 5 minuten zonder vulling. Laat volledig afkoelen.
Verdeel daarna de custardvulling over de bodem.
Snij de rabarber in stukjes, meng hierdoor 1 eetlepel maizena en en verdeel over de vorm (eventueel in een leuk patroon). Verdeel hier 2 eetlepels suiker over.
Bak de rabarbertaart in ca. 45-60 minuten gaar. Als de rabarber zacht is, is de taart klaar. Laat (iets) afkoelen, verdeel het amandelschaafsel eroverheen en snij in punten. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.