Ga terug
+ porties
Rabarber crumble

Rabarber crumble met aardbei

Makkelijk recept voor een heerlijke rabarber crumble met aardbei. Fris zure rabarbercompote met aardbei en een lekkere kruimellaag eroverheen.
4.44 van 16 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de rabarbercompote:
  • 250 gram rabarber
  • 175 gram aardbeien
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel maizena
Voor de crumble:
  • 125 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram roomboter (koud - in kleine blokjes gesneden)
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
Lekker voor erbij: vanille roomijs, Griekse yoghurt of crème fraîche

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven op 200 graden boven- en onderwarmte.
    • Was de rabarber, snij de uiteinden eraf en snij de steel in stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in stukjes.
    • Doe de rabarber samen met het suiker en de aardbeien in een steelpannetje.
    • Verwarm het geheel op laag/middelhoog vuur en roer af en toe rustig door. Als de rabarber gaar is, valt deze helemaal uit elkaar.
    • Meng de maizena met een eetlepel water tot een papje. Meng door de rabarber compote om het geheel te binden. Doe de compote in in een hittebestendige ovenschaal.
    • Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een (jawel) kruimelig deeg.
    • Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber en aardbeien compote.
    • Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten tot het kruimeldeeg goudbruin gebakken is.
    • Serveer eventueel met een bolletje ijs, een toefje slagroom of wat (Griekse) yoghurt. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 281kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwitten: 3g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 6g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.