Doe de boter en 350 gram pure chocolade in een pan met dikke bodem.
Verwarm dit vervolgens op laag vuur tot de boter en chocolade zijn gesmolten, roer door en laat afkoelen.
Doe de eieren, suiker, vanille extract, bakpoeder en zout in een ruime kom (liefst met een stand mixer) en mix dit voor 5 minuten op een lage snelheid tot het mooi luchtig is.
Voeg dan de bloem en het cacaopoeder toe en mix dit er voorzichtig door.
Tot slot meng je de afgekoelde chocolade en boter er ook voorzichtig door.
Schep de overige 75 gram pure chocolade in stukjes erdoor en laat je dit mengsel 30 minuten koelen in de koelkast (niet langer maar ook zeker niet korter!).
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden, boven- en onderwarmte, en leg bakpapier op een ovenplaat.
Schep (liefst met een ijslepel) bolletjes van het beslag en doe deze op de bakplaat. Houd ca. 5 centimeter tussen de koekjes.
Bak de koekjes in 8-10 minuten gaar. Even laten afkoelen en... eet smakelijk!